تغییر رنگ چشم با لیزر
صفحه اصلی / تغییر رنگ چشم با لیزر
تغییر رنگ چشم با لیزر
تغییر رنگ چشم با لیزر یا دپیگمانتاسیون عنبیه، روشی است که در سالهای اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این روش به افراد این امکان را میدهد تا رنگ چشم خود را به طور دائمی تغییر دهند. اما آیا این روش ایمن است؟ چه عوارضی دارد؟ و آیا واقعا نتیجه مطلوب را به همراه دارد؟ در ادامه به بررسی این موضوع میپردازیم.
مراحل تغییر رنگ چشم با لیزر: چگونه این روش انجام میشود؟
در این روش، با بهرهگیری از لیزر، رنگدانههای ملانین موجود در عنبیه چشم شکسته میشوند. به همین دلیل، رنگ چشم به سمت روشنتر شدن متمایل میشود. این تغییر رنگ دائمی بوده و برگشتپذیر نیست. با این حال، به عنوان یک روش نوین، هنوز مطالعات کافی در مورد عوارض بلندمدت آن انجام نشده است.
در اینجا یک مرور کلی از مراحل مربوطه آورده شده است:
1.مشاوره و ارزیابی:
یک پزشک فوق تخصص قرنیه، سابقه پزشکی شما را بررسی میکند تا مطمئن شود که گزینه مناسبی برای اجرای این تکنیک هستید یا نه و خطرات احتمالی را شناسایی میکند.
یک معاینه جامع چشم برای ارزیابی سلامت چشمها و سابقه پزشکی شما انجام میشود.
تعداد جلسات لیزر برای تغییر رنگ چشم به عوامل مختلفی مثل رنگ اولیه چشم و نظر پزشک بستگی دارد. پزشک متخصص تعداد جلسات مورد نیاز را به شما خواهد گفت.
2.آمادگی قبل از عمل:
ممکن است به شما داروهایی داده شود تا شما را آرام کند و اضطراب را کاهش دهد.
اگر اکستنشن مژه دارید یا از لنز تماسی رنگی استفاده می کنید باید یک روز قبل آنها را از چشم بردارید.
3.لیزر درمانی:
قبل از شروع عمل، از قطرههای بیحسی استفاده میشود تا احساس درد نداشته باشید. ممکن است به شما آرامبخش خفیف داده شود تا در طول عمل احساس آرامش کنید.
لیزر در یک سری پالس روی عنبیه اعمال می شود. انرژی لیزر رنگدانه ملانین در عنبیه را می شکند که رنگ چشم را تعیین میکند. این روش معمولاً حدود 20 تا 30 دقیقه طول می کشد.
4.مراقبت های بعد از عمل:
برای حفظ رنگ جدید چشمانتان، از نور مستقیم خورشید دوری کرده، و عینک آفتابی بزنید تا از ورود نور اضافی به چشم جلوگیری شود.
قطره هایی که توسط پزشک برای شما تجویز شده طبق دستور استفاده کنید.
تا یک ماه از محیط های آلوده مانند استخر دور بمانید.
اگر به تغییر رنگ چشم با لیزر فکر میکنید، بهتر است تمام جوانب را درنظر بگیرید، این روش علاوه بر محدودیت هایی که دارد، تایید کامل توسط سازمان غذا و دارو را دریافت نکرده است و در مراحل تحقیقاتی است به همین دلیل میتوانید روش کراتوپیگمنتیشن که دارای عوارض کمتر نسبت به لیزر، امکان تغییر رنگ چشم به طیف وسیعی از رنگها و قابل برگشت نیز هست را انتخاب نمایید تا با آسودگی خاطر عمل را به انجام برسانید.
هزینه تغییر رنگ چشم با لیزر: چه عواملی بر هزینه نهایی تاثیر میگذارند؟
هزینه تغییر رنگ چشم با لیزر، مانند هر عمل جراحی دیگر، تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. این عوامل میتوانند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر قیمت نهایی این عمل تأثیرگذار باشند. در ادامه به برخی از مهمترین این عوامل اشاره میکنیم:
تخصص پزشک:
پزشکان با تجربه بیشتر و تخصص بالاتر، معمولاً هزینه بیشتری را برای این عمل در نظر میگیرند. زیرا آنها به دلیل مهارت و دانش بالایی که دارند، میتوانند نتایج بهتری را برای بیماران به ارمغان آورند.
تجهیزات و تکنولوژی:
کلینیکهایی که از تجهیزات پیشرفتهتر و تکنولوژیهای نوین استفاده میکنند، معمولاً هزینه بیشتری را برای خدمات خود در نظر میگیرند. این تجهیزات میتوانند دقت عمل را افزایش داده و نتایج بهتری را به همراه داشته باشند.
تعداد جلسات درمانی:
تعداد جلسات لیزر مورد نیاز برای هر فرد، به رنگ اولیه چشم و نتیجه دلخواه بستگی دارد. هر چه تعداد جلسات بیشتر باشد، هزینه کلی عمل نیز افزایش مییابد.
روش لیزر:
انواع مختلفی از لیزر برای تغییر رنگ چشم استفاده میشود و هر کدام هزینه خاص خود را دارد.
محل جغرافیایی:
هزینههای زندگی در مناطق مختلف، به طور مستقیم بر هزینههای پزشکی از جمله تغییر رنگ چشم تأثیر میگذارد. معمولاً در شهرهای بزرگ و کشورهای توسعهیافته، هزینهها بالاتر است.
هزینههای جانبی:
علاوه بر هزینه اصلی عمل، هزینههای جانبی دیگری مانند ویزیت پزشک، داروهای مصرفی، آزمایشها و هزینههای مربوط به بیمارستان یا کلینیک، نیز به هزینه کلی اضافه میشوند.
نوع بیمه:
اگر بیمه شما بخشی از هزینههای جراحی را پوشش دهد، هزینه نهایی برای شما کمتر خواهد بود. اما معمولاً عملهای زیبایی مانند تغییر رنگ چشم توسط بیمهها پوشش داده نمیشوند.
شهرت کلینیک:
کلینیکهای شناختهشدهتر و با سابقه بیشتر، ممکن است هزینه بیشتری را در نظر بگیرند.
نوع بی حسی:
نوع بی حسی مورد استفاده در حین عمل، بر هزینهها تاثیرگذار است.
عوارض احتمالی و هزینههای درمان آنها:
در صورت بروز هرگونه عارضه پس از عمل، هزینههای درمان نیز به هزینه کلی اضافه خواهد شد.
مزایا و معایب تغییر رنگ چشم با لیزر: آیا این روش برای شما مناسب است؟
در این روش، با استفاده از لیزر، قسمت رنگی چشم که همان لایه بیرونی عنبیه است برداشته میشود تا رنگ زیرین آن که اصولا روشن است نمایان شود. تغییر رنگ چشم با لیزر مزایا و معایب متعددی دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:
مزایا:
این روش، یک روش تقریبا دائمی برای تغییر رنگ چشم است.
این روش همچنین سریع، کمتهاجم و طبیعی است.
معایب:
طیف رنگ های قابل دستیابی چشم محدود است و ممکن است رسیدن به رنگ دقیق مورد نظر ممکن نباشد.
بیشتر برای چشم های نسبتا روشن و تغییر رنگ چشم به سمت روشنتر امکان پذیر است.
با استفاده از این روش ممکن است در شب هنگام رانندگی یا در محیطهای کم نور با مشکل تاری دید و دیدن هالههای نورانی مواجه شوید.
احتمال دارد با تغییراتی در بینایی خود مواجه شوید، از جمله تاری دید یا کاهش قدرت بینایی.
احتمال بروز عفونت وجود دارد، اما این احتمال کم است.
تغییر رنگ چشم با لیزر اگر چشمانی تیره دارید یک روش نسبتاً گران و پر هزینه است.
اثرات طولانی مدت تغییر رنگ چشم لیزر هنوز در حال مطالعه است و ممکن است خطرات بالقوه ای وجود داشته باشد که هنوز به طور کامل شناخته نشده است.
بصورت جلسه ای می باشد و در یک جلسه قابل انجام نیست و نتیجه بلافاصله بعد از جراحی رویت نمی شود ممکن است حداقل یک ماه طول بکشد.
در بعضی از چشمان ممکن است نتیجه ای حاصل نشود.
همانطور که گفته شد این روش در مقایسه با روش کراتوپیگمنتیشن معایب زیادی دارد که در ادامه به مقایسه این دو روش میپردازیم:
پس به راحتی و با استفاده از جدول بالا میتوانیم به این نتیجه برسیم که برای تغییر رنگ چشم، روش کراتوپیگمنتیشن بهترین و ایمن ترین روش است.
جمع بندی:
تغییر رنگ چشم با لیزر روشی است که به صورت تجربی برای تغییر رنگ عنبیه چشم انجام میشود. این روش هنوز در مرحله تحقیق است و عوارض جانبی مانند افزایش فشار چشم، آب مروارید و عفونت محتمل است. نتایج این روش دائمی است ولی قطعی نیست. به طور کلی، با توجه به عوارض احتمالی و عدم اطمینان از نتایج، این روش باید با مشاوره متخصص و با احتیاط انتخاب شود و روش کراتوپیگمنتیشن ایمنتر، شناختهشدهتر و با عوارض جانبی کمتر نسبت به لیزر است. این روش با تزریق رنگدانه به لایههای سطحی قرنیه، رنگ چشم را تغییر میدهد و در مقایسه با لیزر که به طور مستقیم روی عنبیه عمل میکند، خطر کمتری برای آسیب به چشم دارد زیرا در سطحی ترین لایه چشم انجام می شود.
سوالات شما
1.تغییر رنگ چشم با روش لیزر چه تفاوتهایی با روش ETP چیست؟
در روش لیزر با استفاده از لیزر مخصوص رنگدانه های تیره عنبیه از بین میبرد و رنگ چشم روشن تر میشود و تفاوت آن با ETP این است که روش لیزر برای هر چشمی قابل انجام نیست و رنگ چشم در آن قابل انتخاب نیست. در کل لیزر برای روشن تر کردن رنگ چشم استفاده میشود ولی ETP برای هر رنگی که دلخواه زیباجو باشد قابل استفاده است و ایمنتر نیز هست.
2.آیا در تغییر رنگ چشم به روش لیزر میتوانیم رنگ چشممان را انتخاب کنیم؟
خیر، در این روش صرفا با کاهش رنگدانههای عنبیه، رنگ چشم شما روشن تر میشود و با توجه به ژنتیک و رنگ اولیه چشم شما رنگ نهایی چشمتان تعیین میشود.
3. تغییر دادن رنگ چشم با روش لیزر چند جلسه طول میکشد؟ و چه قدر زمان نیاز دارد؟
تعدا جلسات بستگی به گرید تیرگی چشم شما دارد و به این نکته هم توجه کنید که در هر ماه بیشتر از دو جلسه قابل انجام نیست. نتیجه هر جلسه بعد از یک ماه نمایان میشود و هر جلسه یک ربع طول میکشد.
4.هزینه عمل تغییر رنگ چشم با روش لیزر چقدر است؟
هزینه لیزر به میزان تیرگی و تعداد جلسات مورد نیاز شما بستگی دارد ولی حداقل قیمت هر جلسه 25 میلیون تومان است.
5.عمل تغییر رنگ چشم با لیزر چه خطراتی دارد؟
در مرکز ما تا کنون به دلیل احتیاط بالا عارضه خاصی مشاهده نشده ولی در مقالات علمی احتمال افزایش فشار چشم و حساسیت به نور بالا گفته شده است.
6.چه مدت پس از انجام لیزر میتوانم به روال زندگی روزمره برگردم؟
بلافاصله بعد از انجام لیزر کارهای عادی قابل انجام است و پس از یک روز هم التهاب چشم شما تا حد خیلی زیادی از بین میرود.
دریافت مشاوره
در فرایند مشاوره تغییر رنگ چشم میتوانید تمام سوالات خود را پرسیده و روشهای مختلف تغییر رنگ چشم را با تیم متخصصان ما بررسی کنید. ما تمام چیزهایی را که برای تصمیمگیری آگاهانه در مورد تغییر رنگ چشم نیاز دارید، در اختیارتان قرار میدهیم.